כדי לטפל באנשים אנחנו זקוקים למקום ולריהוט ייעודי ונוח, זה ברור. אולם כדאי לתת את הדעת לא רק לפונקציונליות של הקליניקה אלא גם לעיצובה, משום שהוא אינו מספק לנו רק אסתטיקה מפנקת. נוסף על הטעם האישי שלכם, עיצוב אמור להתייחס גם למקצוע שלכם ולתת מענה לצורכי המטופלים שלכם.
כיצד לעשות זאת בצורה מכובדת ולא רשמית מדי, אבל כזאת שתביא לידי ביטוי גם את האישיות שלכם וטעמכם מבלי להרתיע מטופלים ומבלי לפגום בזרימה האנרגטית של מקום העבודה שלכם?
לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן
שיקוליכם בפתיחת הקליניקה דווקא במקום מסוים יכולים לנוע מנוחיות של בית וקרבה למשפחה, ועד שיקולים כספיים בלתי נמנעים, לפחות בהתחלה. עם זאת, השתדלו לבחור מקום שיש בו אור שמש טבעי וחללים רחבים ומאווררים, לצד שמירה על פרטיות ודיסקרטיות. הסיבה העיקרית היא אתם עצמכם – אתם חייבים להיות במיטבכם. המטפלים והעובדים מבלים במקום כזה כל כך הרבה שעות, שעוד לפני טובת המטופלים שלכם אתם חייבים לדאוג לרווחתכם.
גם אם חלל הטיפולים עצמו חייב להיות סגור וחשוך רוב הזמן, ודאו שחלל ההמתנה והמקום שבו אתם יכולים לנוח ולשוחח עם מטופלים יהיה מאוורר ומואר באור יום מלא. השפעתה החיובית של התאורה הטבעית על תפקוד הגוף והמוח ידועה זה מכבר, וחשוב לשלב אותה בעיצוב. היא מסייעת לעידוד הפרודוקטיביות ולמצב הרוח הטוב, והיא מקטינה את העייפות הצפויה בעבודה שוחקת כל כך.
אור השמש מאפשר משחקים יפים ונעימים יותר לעין של צבעים, מה שיוסיף לעיצוב של המקום פי כמה מונים. אם אתם יכולים לעשות זאת, התמקמו באגף שיש בו חלונות גדולים או אפשרות להרוס קירות פנימיים, ובכך לאפשר לאור להגיע לכל פינה. אם חייבים לחצוץ הקימו קירות מחומר שקוף, כך שתוכלו עדיין לראות את האור. חלל מרווח מקל גם על תחושת המחנק והמצוקה של מטופלים הבאים אליכם, והם יכולים להתרווח בהם בכל מובן.
TMI לעומת מינון נכון של אישיות
העיצוב הנכון והמדויק מוסר מידע רב למטופלים שלכם כבר מכניסתם. הוא חושף במידה ניכרת את הגישה המקצועית שלכם ואפילו מגלה משהו מהאישיות שלכם עוד בטרם התיישבתם לשיחה ראשונה ומעמיקה. כלומר, תרצו להציג בפניהם משהו מהעולם האישי שלכם כדי להבטיח חמימות ופרסונאליות, אבל להימנע מה-TMI (Too Much Information) חורג מהטעם הטוב.
הציגו מספיק כדי להראות שיש לכם חיים מעניינים גם מחוץ לקליניקה, אבל מבלי להסיח את הדעת ולהפוך זאת למרכז מערכת היחסים מטפל-מטופל. במקרה כזה, ציורים שציירתם, תצלומים אמנותיים שלכם או עבודות יד יעשו את העבודה.
אם אתם אנשי ספר, מלבד מדפי ספרות מקצועית הציגו לראווה את הספרים שכתבתם או אתם אוהבים לקרוא. מדף כזה בחדר ההמתנה יהיה שינוי מרענן לעומת המגזינים הנדושים שנהוג למצוא בהם בדרך כלל, ואולי אף יספקו נושא מעניין לשיחה על הארות ותובנות שקיבלו המטופלים בדרך פנימה תרתי משמע.
אסתטיקה ייחודית ולא אקספרימנטלית
לכל אדם יש טעם מובהק, וכשהוא מעצב מקום שהוא רק שלו הפיתוי גדול לצקת בו כל מה שאוהבים, בשם החירות האמנותית. יכול להיות שאתם פורצי דרך בתחומכם ושמכם יוצא למרחוק בפרקטיקה ובהצלחות שלכם, אולם דווקא כאן מתבקש לרוב להתאפק ולא לצאת דופן גם בעיצוב, רק משום שאתם יכולים לעשות זאת.
שאלו את עצמכם אם המיצגים האמנותיים שהציעו לכם הם אכן לטובת המקום ומטרתו – הטיפול, ואם יתקבלו בטבעיות ובנינוחות על ידי המטופלים שלכם, שבאים אליכם לטיפול ולאו דווקא למוזיאון. באותה מידה, גם עומס ניכר של גאדג'טים, ציוד חשמלי מתוחכם בכל פינה שלא לצורך, חפצי חן ואמנות עלול לפגום מעט בתחושה של המקום הבטוח והנקי שבו מתרכזים בעיקר – התהליך שעובר המטופל.
היוצא מהכלל המובן מאליו הוא כל מה שקשור לעולם שממנו בא המטפל ולפי תפיסת עולם זו הוא עובד, אם אלה המזרח הרחוק, אמנות, ספורט ומוזיקה, וכדומה. לא משנה כמה אקזוטי ופראי העולם שממנו הגיעה הפרקטיקה שלכם, הסדר חייב להישמר בקליניקה עצמה בכל מקרה, כדי לא ללכת לאיבוד.
נכתב ע"י צוות טיפולוג – תוכנת ניהול למטפלים המאפשרת תיעוד מסודר ומאובטח של מהלך הטיפולים, ניהול מטופלים, תיעוד הסטוריית טיפולים ועוד
לקריאה נוספת על מערכת ניהול ותיעוד לעוסקים בטיפול
נסו עכשיו את מערכת טיפולוג חינם וללא כל התחייבות: הרשמה